Takk for meg!

Etter nesten tre innholdsrike år i Origogruppen takker jeg for meg.

Det har vært lærerike år hvor jeg har jobbet mye med digital kommunikasjon, engasjement på nett, og bruken av nye nettbaserte verktøy. Takk for alle innspillene og kunnskapen dere har delt i kommentarfeltet her på Origo-bloggen, på foredrag og på kurs jeg har holdt! Det har jeg satt stor pris på.

A-pressen skal nå integrere Origo tettere med nettavisene (se pressemelding), dermed tar de også over kommunikasjonsjobben selv. Jeg går videre til nye utfordringer som ennå ikke er avklarte. Origo-bloggen avsluttes, men Vaktmesterkontoret vil være åpent og tilgjengelig, og Bengler vil fortsatt jobbe med å videreutvikle Origo.

Visuell magi - når Even tryller data om til bilder

Offentlige institusjoner har i flere år klødd seg i hodet over hvordan de skal bruke sosiale medier. Kanskje de kan få minst like stor nytte av å visualisere dataene de sitter på? Kollega Even Westvang skal fortelle om sine datavisualiseringsprosjekt på Litteraturhuset 22. mars.

Les om Kommunikasjonsforeningens frokostmøte her.

Offentlige data presentert på den riktige måten, kan avdekke mønster i samfunnsutviklingen som vi ikke klarer å se på andre måter.
Les mer…

Nytt fotoredigeringsverktøy på Origo - Pixlr

Når du skal redigere banner i en sone du har på Origo, vil du fra nå bruk Pixlr, ikke Picnic som tidligere. Redigeringsverktøyet Picnic skal lukkes i april etter at det ble kjøpt opp av Google+.

Pixlr har alle finessene man trenger til lettvektig fotoredigering og noen morsomme “vintage” effekter som er fine å ha. Pixlr har også nyttige app’er for iPhone og Android. For vår del er det essensielt at Pixlr har et API som gjør det mulig å integrere verktøyet hos Origo.

Bruk kommentarfeltet under dersom du lurer på noe om Pixlr.

Social Timing: Nå kan du forhåndspublisere på Origo

Foretrekker du å skrive et utkast og lagre før du trykker publiserer? Eller har du funnet ut at tirsdag 08:30 er det PERFEKTE tidspunktet å publisere på? Nå kan du gjøre det enkelt på Origo.

Når du skriver et innlegg på Origo, kan du enten publisere det umiddelbart eller sette dato og klokkeslett for når du ønsker å legge ut innlegget. Det gjør du ved å gå til ”Skriv innlegg” og velge ”Avansert” i fanen over innlegget:

Les mer…

Logg inn på Origo via Facebook, Twitter og Google

Vi vet alle hvor frustrerende det er å skulle huske passord og opprette nye profiler på alle mulig tjenester man ønsker å teste ut. Det er nå mulig å logge inn på Origo via kontoer fra andre sosiale medier.

Hensikten er å gjøre det enklere for dere å bruke Origo til det dere ønsker: kommentere i nettaviser, lage gruppeblogg, dele bilder eller legge inn et arrangement i en kalender.
Vi har fjernet noen bugs som plaget oss etter at den nye påloggingen var ute, og håper dette fungerer mye bedre for dere nå.

Les mer…

Interessant fra Halogen om norske brukere i sosiale medier

Konsulentselskapet Halogen har over flere år samlet oversikt over norske brukere i sosiale medier, inkludert Origo og Underskog. Nå har de oppdatert oversikten – ta gjerne en kikk.

Annen statistikk som kan være nyttig, relatert til Origo:

I løpet av uken er det skrevet:

  • 1093 innlegg
  • 11247 kommentarer
  • lagt ut 5871 bilder i Origos 8638 soner.
  • Origos største sone har 9495 medlemmer.
  • 5918 arrangementer skjer i tiden framover
  • Det er totalt delt 278.450 arrangementer gjennom Origo
  • 26.436 personer har fått bekreftet sitt virkelige navn.
  • 52.016 personer kan signere bidrag med offisielle roller i partier, bedrifter eller organisasjoner.

Hvilke konferanser for teknologi og sosiale medier bør vi få med oss?

Jeg har laget et liste med spennende teknologi – og sosial media-konferanser for høsten 2011 og våren 2012, men jeg trenger hjelp fra dere til å fylle den ut. Del gjerne dine favoritter i kommentarfeltet.

Som dere ser er her både gigakonferanser og enkeltarrangement, og lista er ikke avgrenset til Norge, kom gjerne med gode internasjonal tips. De arrangementene som er nærmest i tid, står øverst i lista:

Internett-tenkeren og forfatteren Clay Shirky kommer til Bergen i oktober.

Les mer om de mest spennende teknologi – og sosial media-konferansene

Når en datavisualisering blir viral

Det er morsomt og fascinerende å være vitne til at et internettfenomen går viralt og blir spredt for alle Twitter-vinder. Det skjedde da kollega Even Westvang la ut filmen sin om nordmenns flyttemønster basert på skattelistene i forrige uke.

Deluge from even westvang on Vimeo.

Videoen har til nå vært vist over 50.000 ganger på Vimeo, og innflytelsesrike nettsteder som Guardian, Flowing Data, Infosthetics, Techpresident, Hacker News og gode gamle NRK – har skrevet om Evens visualiseringsprosjekter. Det hele startet med noen små drypp på Twitter som ble til store virale strømmer.

Les mer…

Overvåkning i sosial medier - en fantastisk liste

Do what you do best. Link to the rest er mantraet jeg følger i dag. Noen har gjort jobben og jeg lenker til dem.

Fra bloggen Digital Charities

Jeff Jarvis skrev om den nye regelen for medieredaksjoner i 2007. Det kan være en nyttig regel. I dette tilfeller dreier det seg om at jeg kom over en god og svært nyttig liste for de beste “overvåkningsverktøyene” i sosiale medier, de fleste av dem gratis. Denne gangen er den ikke skrevet av konsulenter og rådgivere, men samlet inn i felleskap av folk som jobber i frivillige organisasjoner, primært i Storbritannia.

En supernyttig tjeneste (som riktignok ikke er ren overvåkning, men likevel…) jeg vil legge til er Instapaper, for å ta vare på ting jeg vil lese senere.

Ser dere noen verktøy som mangler?

Bra arrangement for Ruby-programmerere

Er du glad i programmeringsspråket Ruby, kan dette arrangementet torsdag 9. februar i Oslo være noe for deg.

Ruby

Origo er bygget på Ruby on Rails, og hos våre programmerere er det stor entusiasme om dette arrangementet:

TORSDAG 9. FEBRUAR (meld deg på her) kommer guruene Jim Weirich og Joe O’Brien til Informatikkbygningen på Blindern for å fortelle om scriptspråket Ruby. Ifølge Thomas Flemming benyttes “Ruby av stadig flere innen oppstartsbedrifter og systemadministratorer. Kom og hør om språket som ble utviklet i Japan for å være vakkert å lese som haiku poesi, dynamisk, funksjonelt og fullstendig objektorientert – ingen primitive datatyper.”

Min kollega Katrina Owen forteller at Joe startet EdgeCase for noen år tilbake, og fikk med seg Jim som Chief Scientist. Jim er mannen bak `rake` (tilsvarer `make` for Ruby) og begge er velkjente speakers i rubymiljøet.

Jim Weinrich

- Jeg ble først klar over dem da jeg fant Ruby Koans, en test-drevet introduksjon til Ruby, sier Katrina.

Joe og Jim er veldig opptatt av mentoring og det som har blitt kalt “code craftmanship”, og ansetter lærlinger i bedriften sin og lærer dem opp i allskens god praksis.

Joe O´Brien

Her er noen anbefalte konferansevideoer:
Jim Weirich på Confreaks
Joe O´Brien på Confreaks

Altså, dette skjer på IRBs Rubysamling, torsdag 9. februar i Ole Johan Dahls hus – spre gjerne ordet!

Origo-bloggen

Følges av 507 medlemmer.

Velkommen til Origo-bloggen!
Her skriver vi om ting som har med Origo og de sosiale verktøyene vi lager (blogg, bildedeling, sosial kalender, åpent eller lukket sosialt nettverk, kommentarsystem for aviser, etc). Men vi skriver også om andre ting som opptar oss: dialog og engasjement på nett, IT-politikk, åpne data, innovasjon, trender, smarte triks, nye forretningsmodeller i mediebransjen, politikk og teknologi.

”Vi” er gjengen som lager Origo – Bengler – med diverse gjesteskribenter som vi haler inn. Du kommer lett i kontakt med oss ved å legge igjen en kommenatar i bloggen eller sende oss en melding på Origo. Mer om sonen

Origo Origo-bloggen er en sone på Origo. Les mer