Viser arkivet for februar, 2012

Social Timing: Nå kan du forhåndspublisere på Origo

Foretrekker du å skrive et utkast og lagre før du trykker publiserer? Eller har du funnet ut at tirsdag 08:30 er det PERFEKTE tidspunktet å publisere på? Nå kan du gjøre det enkelt på Origo.

Når du skriver et innlegg på Origo, kan du enten publisere det umiddelbart eller sette dato og klokkeslett for når du ønsker å legge ut innlegget. Det gjør du ved å gå til ”Skriv innlegg” og velge ”Avansert” i fanen over innlegget:

Les mer…

Logg inn på Origo via Facebook, Twitter og Google

Vi vet alle hvor frustrerende det er å skulle huske passord og opprette nye profiler på alle mulig tjenester man ønsker å teste ut. Det er nå mulig å logge inn på Origo via kontoer fra andre sosiale medier.

Hensikten er å gjøre det enklere for dere å bruke Origo til det dere ønsker: kommentere i nettaviser, lage gruppeblogg, dele bilder eller legge inn et arrangement i en kalender.
Vi har fjernet noen bugs som plaget oss etter at den nye påloggingen var ute, og håper dette fungerer mye bedre for dere nå.

Les mer…

Interessant fra Halogen om norske brukere i sosiale medier

Konsulentselskapet Halogen har over flere år samlet oversikt over norske brukere i sosiale medier, inkludert Origo og Underskog. Nå har de oppdatert oversikten – ta gjerne en kikk.

Annen statistikk som kan være nyttig, relatert til Origo:

I løpet av uken er det skrevet:

  • 1093 innlegg
  • 11247 kommentarer
  • lagt ut 5871 bilder i Origos 8638 soner.
  • Origos største sone har 9495 medlemmer.
  • 5918 arrangementer skjer i tiden framover
  • Det er totalt delt 278.450 arrangementer gjennom Origo
  • 26.436 personer har fått bekreftet sitt virkelige navn.
  • 52.016 personer kan signere bidrag med offisielle roller i partier, bedrifter eller organisasjoner.

Hvilke konferanser for teknologi og sosiale medier bør vi få med oss?

Jeg har laget et liste med spennende teknologi – og sosial media-konferanser for høsten 2011 og våren 2012, men jeg trenger hjelp fra dere til å fylle den ut. Del gjerne dine favoritter i kommentarfeltet.

Som dere ser er her både gigakonferanser og enkeltarrangement, og lista er ikke avgrenset til Norge, kom gjerne med gode internasjonal tips. De arrangementene som er nærmest i tid, står øverst i lista:

Internett-tenkeren og forfatteren Clay Shirky kommer til Bergen i oktober.

Les mer om de mest spennende teknologi – og sosial media-konferansene

Når en datavisualisering blir viral

Det er morsomt og fascinerende å være vitne til at et internettfenomen går viralt og blir spredt for alle Twitter-vinder. Det skjedde da kollega Even Westvang la ut filmen sin om nordmenns flyttemønster basert på skattelistene i forrige uke.

Deluge from even westvang on Vimeo.

Videoen har til nå vært vist over 50.000 ganger på Vimeo, og innflytelsesrike nettsteder som Guardian, Flowing Data, Infosthetics, Techpresident, Hacker News og gode gamle NRK – har skrevet om Evens visualiseringsprosjekter. Det hele startet med noen små drypp på Twitter som ble til store virale strømmer.

Les mer…

Overvåkning i sosial medier - en fantastisk liste

Do what you do best. Link to the rest er mantraet jeg følger i dag. Noen har gjort jobben og jeg lenker til dem.

Fra bloggen Digital Charities

Jeff Jarvis skrev om den nye regelen for medieredaksjoner i 2007. Det kan være en nyttig regel. I dette tilfeller dreier det seg om at jeg kom over en god og svært nyttig liste for de beste “overvåkningsverktøyene” i sosiale medier, de fleste av dem gratis. Denne gangen er den ikke skrevet av konsulenter og rådgivere, men samlet inn i felleskap av folk som jobber i frivillige organisasjoner, primært i Storbritannia.

En supernyttig tjeneste (som riktignok ikke er ren overvåkning, men likevel…) jeg vil legge til er Instapaper, for å ta vare på ting jeg vil lese senere.

Ser dere noen verktøy som mangler?

Vil du vite mer om Origo, våre dialogverktøy, og hvordan din organisasjon kan ta Origo i bruk for samhandling, ta en kikk på her.