Viser arkivet for januar, 2012

Bra arrangement for Ruby-programmerere

Er du glad i programmeringsspråket Ruby, kan dette arrangementet torsdag 9. februar i Oslo være noe for deg.

Ruby

Origo er bygget på Ruby on Rails, og hos våre programmerere er det stor entusiasme om dette arrangementet:

TORSDAG 9. FEBRUAR (meld deg på her) kommer guruene Jim Weirich og Joe O’Brien til Informatikkbygningen på Blindern for å fortelle om scriptspråket Ruby. Ifølge Thomas Flemming benyttes “Ruby av stadig flere innen oppstartsbedrifter og systemadministratorer. Kom og hør om språket som ble utviklet i Japan for å være vakkert å lese som haiku poesi, dynamisk, funksjonelt og fullstendig objektorientert – ingen primitive datatyper.”

Min kollega Katrina Owen forteller at Joe startet EdgeCase for noen år tilbake, og fikk med seg Jim som Chief Scientist. Jim er mannen bak `rake` (tilsvarer `make` for Ruby) og begge er velkjente speakers i rubymiljøet.

Jim Weinrich

- Jeg ble først klar over dem da jeg fant Ruby Koans, en test-drevet introduksjon til Ruby, sier Katrina.

Joe og Jim er veldig opptatt av mentoring og det som har blitt kalt “code craftmanship”, og ansetter lærlinger i bedriften sin og lærer dem opp i allskens god praksis.

Joe O´Brien

Her er noen anbefalte konferansevideoer:
Jim Weirich på Confreaks
Joe O´Brien på Confreaks

Altså, dette skjer på IRBs Rubysamling, torsdag 9. februar i Ole Johan Dahls hus – spre gjerne ordet!

Arbeiderpartiet tar sosiale medier ett skritt videre

I går lanserte Arbeiderpartiet nettsiden ”Ditt forslag”, hvor du kan bidra med innspill til partiprogrammet eller stemme på de beste bidragene. Origo har utviklet den tekniske løsningen bak.

Ett døgn etter at Ditt forslag ble lansert, har det allerede kommet inn over 600 forslag og over 8400 stemmer. Arbeiderpartiet kaller dette ”den bredeste politiske debatten i norsk historie”. Til forskjell fra ordinære partiprogram-prosesser, som vanligvis foregår innad i partiorganisasjonen, åpner nå partiet opp idéprosessen på nett. ”Velferd”, ”Kunnskap”, ”Samhold og tillit” er temaene Arbeiderpartiet ønsker innspill på.

Les mer…

Hjelp, vi skal skrive bok!

Ok, jeg overdriver litt. Det er bare et kapittel. Og det er ingen grunn til å rope hjelp. Det blir gøy!

Foto: Haags Uitburo, Flickr, CC, BY-NC-SA 2.0

Jeg har altså blitt spurt om å skrive et kapittel i en ny bok om sosial samhandling som Kommuneforlaget gir ut i løpet av 2012.Temaet er intern samhandling via sosiale teknologier, og boka skal rette seg både mot offentlig og privat sektor. De andre bidragsyterne er Lene Pettersen (BI), Peggy Brønn (BI), Ove Dalen (Netlife Research), Ingri Furuly Eriksen, Bjørn Fremmersvik, Terje Johansson Vullum (BetaTrondheim/Trondheim kommune), Kari Vestgarden, så dere kan bare begynne å glede dere til å lese! Er vi ekstra heldige, kommer den som ebok også:-)

Les mer…

Søk i medlemslister og noen tips om nyhetsbrev

Vi har laget søk i medlemslister, så nå blir det mye enklere å finne medlemmer i en sone eller blogg.

Fra Origo-bloggen

SLIK FUNGERER SØK I MEDLEMSLISTEN

Ved å gå til Administrasjon i en sone eller blogg der du er vert, så Medlemmer, kan du søke i medlemslisten, justere rettigheter (medlem/vert) og se hvor mange bidrag (kommentar, innlegg) hver enkelt medlem eller vert har stått for. Det kan være nyttig dersom dere trenger å få tak i en spesifikk person eller endre rettighetene til personen.

Les mer…

Digitale nabokjerringer som retorisk feilspor

Er det egentlig digitale nabokjerringer nettdebatten trenger? Nei, men her er 6 grep norske kommentarfelt har godt av.

Om vi legger velviljen til, er det ikke noe problem å forstå hva statsminister Jens Stoltenberg mente da han oppfordret alle til å bli ”gode digitale nabokjerringer” i nyttårstalen. At vi skal bry oss om hverandre, også på nett, og ta til motmæle mot ekstremisme. Det er gode, velmente poeng, ingen tvil om det.

Her kan du lese statsminister Jens Stoltenbergs nyttårstale.

Les mer…

Vil du vite mer om Origo, våre dialogverktøy, og hvordan din organisasjon kan ta Origo i bruk for samhandling, ta en kikk på her.