Viser arkivet for september, 2011

Hva skal vi med offentlig data? Even forteller

- Jeg prøver alltid å se etter muligheter for å visualisere data med prosjektene vi jobber med, sier kollega Even Westvang. Se video fra presentasjonen hans om offentlig data og hva de kan brukes til fra Webdagene 2011.

Dette er rett og slett:

Her kan dere se selv:

Her finner du også presentasjonen til Even på Slideshare:

Om du ønsker, kan du følge Even på Twitter.

Sosiale medier i valgkampen – fra valgblogger til avissider

Vi vet at mange, både velgere, politikere og media har brukt sosiale medier i valgkampen. Hvor mange og hvordan gjenstår ennå å analysere. Men her kan du lese om hvordan 10 lokalaviser i A-pressen har brukt valgblogger.

Tidlig i vinter begynte Firda, i samarbeid med A-pressen og Origo å jobbe med en nettløsning for å dekke valget i Sogn og Fjordane, engasjere velgere og skape lokal dialog mellom politikere og velgere. Resultatet ble denne nettløsningen:

Kart med statistikk som viser i hvilke kommuner den politiske debatten er mest aktiv.

Senere har totalt 10 lokalaviser tatt lignende versjoner av løsningen i bruk:

Les mer om lokale valgblogger

Origo sett fra 5 studenter

Fem studenter på BI i Trondheim har laget en video om Origo som en del av deres studentoppgaver. Hurra for innsatsen!

Denne høsten foreleser to av Origos ansatte, Even Westvang og undertegnede på henholdsvis Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo og BI i Nydalen. Even underviser i interaksjonsdesign, mens jeg underviser på Cecilie Staudes kurs i Sosiale Medier.

Som en del av kurset Sosiale Medier (som også går i Bergen og i Trondheim), har fem studenter i Trondheim, Mats Stenberg, Håvard Staven, Håkon Steen, Joachim Løvik Storsten, Lars Oma Straume laget den fine videoen dere finner lenger oppe.

Elevene på BI skal lage videoer om ulike sosial media-plattformer, blant annet Facebook, Twitter, Linkedin, Storify, etc. For dere som ønsker å se flere av videoene eller følge med på diskusjoner tilknyttet faget Sosiale Medier på BI, merk dere hashtag’en #ele11 på Twitter.

Nordic Techpolitics 2012

Mange av dere har sikkert fått med dere at Origo i forrige uke arrangere konferansen Nordic Techpolitics. Takk til alle som kom og gjorde Nordic Techpolitics 2011 i Oslo til en gedigen opptur! For dere som ikke kunne være der – vel, dere gikk glipp av noe! Men heldigvis har dere nå muligheten til å ta en kikk på videoene fra konfensen.

(Dere finner en engelsk versjon av denne bloggposten på nettsiden for Nordic Techpolitics)

Vi har bestemt oss for at vi ønsker å arrangere Nordic Techpolitics i 2012 også (yohoo!) Og mens vi jobber med logistikkdetaljer slik som dato og sted, kan dere kose dere med videoene fra årets konferanse. Vi starter med Andrew Rasiej, grunnlegger av konferansen Personal Democracy Forum, som snakket om the New Era of We Government.

Andrew Rasiej – The new Era of We-Government, Nordic Techpolitics 2011 from Origo.no on Vimeo.

Les mer om Nordic Techpolitics

Vil du vite mer om Origo, våre dialogverktøy, og hvordan din organisasjon kan ta Origo i bruk for samhandling, ta en kikk på her.