Viser arkivet for august, 2011

Enkelt å dele til Google+ via Origo

Deling er bra. Og vi ønsker å gjøre det enda enklere for dere å dele godt innhold på tvers av ulike sosiale medier via alle blogger og soner på Origo. Nå er også Google+ på plass.

For en tid tilbake innførte vi en ”delelinje” på Origo, altså knapper som gjør det enkelt å dele innhold i de sosiale nettverkene du bruker, Facebook og Twitter. Det ble først innført for dem som har blogg på Origo, nå gjelder dette alle soner (også standard-mal). I tillegg har vi altså lagt til deling på Google+.

”Delelinjen (som ikke må forveksles med denne delelinjen:-) gjør det også enkelt å følge med på hvordan innholdet ditt blir spredt og delt i sosiale medier, slik som her:

For dem som er glad i tall, kan man på Origo i tillegg følge med på:

  • hvor mange ganger et innlegg eller bilde har blitt vist
  • statistikk via Google Analytics
  • hvor mange som har gitt det “bra” eller “liker”
  • hvor mange som følger innlegget (og kommentarfeltet)
  • hvor mange som kommenterer innlegget

Debatten om nettdebatten og Origos tekniske løsning

Den store debatten om nettdebatten etter 22. juli er allerede fullt i gang. Det er bra, det trenger både nettavisene og alle vi som engasjerer oss i hvordan vi snakker sammen på nett.

Origo har siden 2006 laget kommentarfelt for norske nettaviser. Vi har laget tekniske løsninger som lar redaksjonene velge mellom ulike måter å kreve identifikasjon av leserne (vi utdyper senere hvordan dette virker). Vår erfaring er at fullstendig anonym kommentering sjelden fungerer bra for nettaviser. Men det er viktig å understreke at teknologien kan ikke løse alt. For å få til gode og konstruktive nettdebatter, kreves det også røkting og moderering fra redaksjonens side, noe vi vet mange aviser sliter med å sette av nok tid og ressurser til. Det tar tid å bygge opp en debattkultur som gjør at et mangfold av leserne ønsker å bidra, ikke bare de sinteste og mest hatske. Mange tar nå til orde for flere tiltak for å bedre nettdebattene, primært i nettavisene vel og merke.

Kort om noe av det som har skjedd i debatten om nettdebatten de siste ukene:

Les mer om nettdebatten og Origos tekniske løsning

Vil du vite mer om Origo, våre dialogverktøy, og hvordan din organisasjon kan ta Origo i bruk for samhandling, ta en kikk på her.