Viser arkivet for juni, 2011

Nyhetsbrev og meny-funksjonalitet til alle på Origo

Nå kan alle som har nettsted på Origo ta i bruk nyhetsbrev og bygge sin egen meny til bloggen eller sonen.

Dette er funksjonalitet som vi tidligere har fortalt er på vei, og nå ligger verktøyene altså ut. Det gjør at du kan bruke en Origo-side til enda flere formål. Valgmuligheter for nyhetsbrev og menystruktur finner du i nettsidens innstillinger.

Nyhetsbrevet gjør det mulig å nå ut til alle medlemmene i bloggen eller sonen din, men vi gjør det også enkelt å melde seg av nyhetsbrev dersom noen opplever det som “spammete”. Nyhetsbrev har eksistert tidligere også, men da som et betalingsprodukt. Fordi vi ser at dette er noe mange har bruk for, gjør vi det tilgjengelig for alle. Det blir også mulig å sende ut nyhetsbrev til folk som ikke er medlem av en sone, og man kan huke av for at ikke-medlemmer av sonen kan abonnere på nyhetsbrev via bloggens forside.

Les mer om nyhetsbrev og meny-bygger

Origos lesetips: Sommerens beste sci-fi-anbefalinger

Late sommerdager kan fylles med mye mer enn blodige krimbøker. Hvorfor ikke la dette bli sommeren da du dypdykker i science-fiction-litteratur? Her er de beste anbefalingene fra Origo-utviklerne, kom gjerne med dine tips i kommentarfeltet.

Bildeserie med 23 bilder — bla ved å trykke på pilene

Bøkene vi anbefaler.

Thomas Drevon, utvikler:
Av scifi-litteratur som kommer høyt opp på diggelista mi er Isaac Asimov sin Foundation serie. Denne inneholder både mye kult opplegg rundt roboticslovene, pluss psychohistorygreiene hans.

Jeg koste meg også skikkelig med Peter F. Hamilton sin Pandoras Star. Han tar seg god tid med å bygge opp universet sitt med maaange karakterer. Men det er verdt det, først og fremst fordi wormhole-teknologien som tillater reising mellom solsystemer og regenerasjons-teknologien for å overkomme menneskekroppens alderdom beskrives, problematiseres og ekstrapoleres på troverdige og spennende måter.

Ellers er det jo umulig å ikke nevne nesten hva som helst av Philip K. Dick eller Arthur C. Clarke. Enhver novelle av de kara er i gjennomsnitt ekstremt bra :-)

Les mer…

Origo-utvikler, Even…

Origo-utvikler, Even Westvang i Dagens Næringsliv. Kudos!

Og så kjekt at han pratar om Super Sad True Love Story:

Den siste var Super Sad True Love Story av Gary Shteyngart, som utspiller seg i en fremtid der han virkelig har ekstrapolert dette med sosiale medier. Kommer man inn i en bar får man øyeblikklig tilbakemelding på at man er den 80. mest attraktive i dette rommet, lyktestolpene kunngjør ens kreditt-rating og så videre.

Veien videre for Origo

5 år etter at vi startet, gjør vi opp status etter å ha passert 200.000 medlemmer.

Origo startet i 2006 med en visjon om å koble sammen lokalsamfunn, lokalaviser og små nettsteder der folk kunne blogge, dele bilder og prate om interessene sine. Det skulle være lett å lage en nettside, invitere venner og kjente til å delta, og sammen utvikle noe mange kunne ha glede av. Vi ønsket å involvere aviser, organisasjoner, bedrifter, partier og folk for å gjøre Origo til et sted der den gode nettsamtalen kunne dyrkes. (Du kan lese mer om historien bak Origo her.)

I dag har Origo medlemmer i alle Norges fylker og dere har publisert én million bilder. Vi er svært fornøyd med det vi har fått til sammen med dere!

Les mer

Jentenes trafikkaksjon er åpen på nett

Les historien om hvordan en tekstmelding gjorde en ung jente til rullestolbrukere og andre historier jenter deler om trafikk. Trygg Trafikk har åpnet den unike nettsiden Jentenes trafikkaksjon på Origo.

I fire år har Trygg Trafikk samarbeidet med Origo om å lage en nettløsning hvor jenter kan snakke om sikkerhet, trafikk, bilkultur, gutter som kjører for fort, osv. Det har vært en lukket og skjult nettside hvor jenter i alderen 15-18 år har blitt invitert inn, men nå har Trygg Trafikk bestemt seg for å redesigne og åpne opp nettsidene for alle, integrere tettere med andre sosiale medier som Facebook og Twitter, og gjøre det enklere for jentene å dele innhold i sine nettverk. Les hva vi tidligere har skrevet om Jentenes trafikkaksjon.

Les mer om Jentenes trafikkaksjon

Visualisering av skattejournalistikk og historiefortelling med HTML5

Det kan du få høre om dersom du kommer på Netthoders årsmøte 7. juni. Pluss mye mer.

Du kan lese hele programmet her.
Origo – og A-pressen-kollegaer Even Westvan og Pål Nedregotten skal altså snakke om skattejournalistikk og HTML5:

Even Westvang om nyskapende skattejournalistikk og datavisualisering. Westvang jobber i Bengler, som har utviklet Underskog og også stått bak Origo sammen med A-pressen. Han har blant annet brukt pappapermen sin til å lage prosjekter som demonstrere hvordan norske redaksjoner kan bruke offentlige datasett til å avdekke viktige samfunnsforhold og trender. Han vil blant annet vise hvordan man kan lage meningsfull skattejournalistikk til tross for de nye begrensingene her, og løfte skattejournalistikkens fokus fra kjendisenes inntekter til inntektsutviklingen i forskjellig deler av landet.

Pål Nedregotten om god historiefortelling med Html5. Nedregotten er leder for produktutvikling i A-pressen Digitale Medier. Han vil ikke bare frigjøre A-pressen fra Apple ved bruk av Html5. Han vil også fortelle gode historier, og det får vi høre mer om.

Gled dere!

Fremtidig forskjellsbehandling

Speil, speil på veggen der – hvem er kloutest i baren her?

Gary Shteyngarts distopiske fremtidsroman Super Sad True Love Story beskriver en befolkning som stirrer besatt ned i sine äppärät for å finne ut om de er finere, rikere og viktigere enn omgivelsene. Faller scoren din, blir du en maktesløs taper.

Den fremtiden er ikke så langt unna. Jeg synes det er bra.
Les mer…

Vil du vite mer om Origo, våre dialogverktøy, og hvordan din organisasjon kan ta Origo i bruk for samhandling, ta en kikk på her.