Logg inn på Origo via Facebook, Twitter og Google

Vi vet alle hvor frustrerende det er å skulle huske passord og opprette nye profiler på alle mulig tjenester man ønsker å teste ut. Det er nå mulig å logge inn på Origo via kontoer fra andre sosiale medier.

Hensikten er å gjøre det enklere for dere å bruke Origo til det dere ønsker: kommentere i nettaviser, lage gruppeblogg, dele bilder eller legge inn et arrangement i en kalender.
Vi har fjernet noen bugs som plaget oss etter at den nye påloggingen var ute, og håper dette fungerer mye bedre for dere nå.

To ting dere bør merke dere:

  • Dersom du er innlogget via Twitter, Facebook eller Google og skal kommentere i en nettavis eller poste et bilde i en avissone, må du i tillegg bekrefte mobilnummeret ditt. Det er på grunn av avisenes redaktøransvar. Det vil se slik ut:
  • Dersom du logger inn med Twitter, Facebook eller Google, så får du en ny bruker. Det vil si at dersom du allerede har en Origo-bruker med tilgang til diverse soner, bilder, innlegg, osv, så må du logge inn med din Origo-konto for å få tilgang til dine eksisterende soner. Vi kan ennå ikke tilby en måte å slå sammen to kontoer på.

Kom gjerne med tilbakemeldinger i kommentarfeltet om hvordan påloggingen fungerer for deg.

Vist 2867 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Ikke si at du ikke så denne komme:

Hvorfor ikke OpenID (og BrowserID 1)? :(

1 Ok, da, den er så ny at det skjønner jeg. Men hold et øye med den! Og les dette, pls! kthxbye

Takk for innspillet, Børge. Jeg liker tankegangen bak OpenID, men det er fremdeles noen utfordringer. Min kollega Alex svarte dette ang. bruken av OpenID på Origo for over ett år siden, og svaret har fremdeles gyldighet (dessverre).

Men en til knapp ved siden av de andre vil ikke gjøre ting mer komplisert for noen. DU lar bare være å trykke på den knappen. Og de som velger å trykke på den trenger sannsynligvis ikke noen forklaring, fordi de allerede vet hva det gjelder. Og det er mange OpenID-tilbydere, som Wordpress.com, Yahoo! (ink. Flickr), myspace, Livejournal, AOL, ClaimID, MyOpenID og mange flere. I tillegg til at folk kan være sin egen provider.

Så jeg må vel innrømme at jeg ikke syns de argumentene er så gode. Jeg er helt enig i at OpenID er for komplisert (derfor BrowserID!), men kompleksiteten vises jo ikke for de som ikke trykker på knappen…

Fordelene er jo at folk får være sin egen herre, og ikke blir bundet ennå mer til de store gigantene (en slags DRM, IMHO)

Ellers takk for svar og tweet! :)

PS: “Kommenter”-knappen er ikke lenger stygg i Firefox. Yey! :)