Nye fine ting på Origo – endring i søk og ny administrasjon-meny

Vi har gjort endringer i søket og laget en enkel meny for å administrere soner på Origo.

For få dager siden rullet vi ut endringer som noen av dere allerede har lagt merke til. Flere av dere har skrevet om dem i tråden som heter Nye fine ting i Origo som gjør meg glad.

Vi har gjort søket mer oversiktlig ved å lage ett fellessøk for alt innhold. Søker du eksempelvis på fisk, så blir resultatene sortert på soner/blogger og personer øverst. Vi grupperer også søkeresultatet basert på ulike innholdstyper, eksempelvis kommentartråder og forfattere. Mange som følger denne bloggen er opptatt av sosiale medier – her ser dere mange bidrag om sosiale medier på Origo.

En annen fin ting er den nye administrasjons-menyen.
Dersom du er vert i en sone, får du opp en meny som ser slik ut:

Her kan du enkelt administrere innstillingene i sonen ( eks. invitere folk til sonen, skrive et nytt innlegg, endre på malen).

Prøv deg frem og kom gjerne med innspill på hvordan disse endringene fungerer for deg.

Vist 526 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Jeg ble veldig glad for den utvidete søkefunksjonen! Merker det spesielt i diktsonen (Ønskedikt), for nå kan jeg søke på et ord/navn jeg husker ved et dikt, og få opp alle dikt som inneholder dette ordet (navnet).

Det går også raskere å lage nye innlegg ved å bruke den nye menyen på toppen av sonen.

Tusen takk!

Hyggelig å høre, Rangveig! Del gjerne et fint dikt du fant på Ønskedikt ved hjelp av det nye søket:-)

For det første så er det veldig nyttig for å finne ut om et dikt er lagt ut tidligere, for å slippe så mange dubletter. Det kunne man også gjøre tidligere hvis man husket nøyaktig tittel eller navnet på poeten (slik som det var skrevet inn på sonen). Men da fikk vi ikke opp dikt som var lagt inn i kommentarfeltet.
Det jeg brukte denne funksjonen til nå sist var å finne fram et dikt jeg visste var lagt inn, men husket hverken hele tittelen eller navnet til dikteren. Men jeg husket at tittelen begynte med Dream, og dette ordet skrev jeg nå i søkelinjen. Da kom det opp en masse dikt som hadde dream enten i tittelen eller i selve diktet, og heldigvis også det jeg var ute etter. Det var dette , værsågod! :-)

Og en rose til dere som har laget disse nyttige forbedringene!

Enig med Ranveig her, den nye søkefunksjonen er flott for oss som jobber med ord, strofer og navn, og ønsker å unngå for mange dubletter.
Godt jobbet!

Nei, men hva i all verden er det som skjer?? Jeg skrøt nylig slik av den nye søkefunksjonen på sonen Ønskedikt, men nå virker den ikke i det hele tatt! Jeg søker på tittel på dikt som jeg VET er lagt inn, og ingenting kommer opp. Kan ta to eksempler, det er lagt inn et dikt som heter Be Kind og et som heter Taperen
Når jeg skriver dette i søkelinjen,kommer diktene ikke opp:
Nå blir jeg veldig oppgitt!

Fremdeles ingen forandring. Noen har ødelagt søkefunksjonen!

HJELP!

Estetikken og kategoriseringen i det nye Origo-søket er ser lekker og smakfull og praktisk ut. Men funksjonen som for meg er viktigst av alt når jeg søker, den har blitt borte, den ser ut til å være helt faset ut. Det er nemlig ikke lenger mulig å få fram trefflisten sortert på dato slik at de nyeste (sist innlagte) elementene kommer først.

Quo vadis, origo?

Er det noen sammenheng mellom den nye administrasjonsmenyen og at det plutselig kreves medlemsskap for å kommentere innlegg i tema-soner som blir publisert med ropert i lokalsonene? Jeg har forsøkt å ta det opp i Telemarkher som er min lokalsone. Der ser vertskapet det som et rent Origo-problem.

Quo vadis, Origo?

Jeg ser det er ikke bare på min sone søkefunksjonen ikke fungerer lenger, eller ikke er til å stole på.Har sjekket flere soner nå, og innlegg som er blitt lagt ut de siste dagene er ikke søkbare! På avissonene er søkeruten forsvunnet helt, etter hva jeg kan se. Jeg skulle søke opp et gammelt innlegg på forumLarvik, men det var ikke mulig.
Hvis denne funksjonen ødelegges, da er det ikke mye vits i noen ting.

Til dere som ikke får søkeresultatene: Vi byttet den underliggende søketeknologien til Origo-søket på onsdag, og det kan se ut som en håndfull innlegg falt ut da vi byttet. Jeg har fikset opp dette nå, og alt skal være i orden igjen. For sikkerhets skyld kjører jeg en test nå for å dobbeltsjekke at alt faktisk har kommet med.

@Tore Styrmoe: Det stemmer. Vi har lenge hatt en udokumentert oppførsel hvor det å slå på roperten også åpner for kommentering fra alle. Dette har vi i det stille sluttet med, siden det bl.a. hindret avisene i å styre hvem som får lov til å kommentere. Dessuten sto det aldri forklart noe sted, og skapte forvirring for alle.

Det er gjerne slik at noen få ødelegger for de mange, Alexander. Jeg synes det var mye hyggeligere på Origo da det gikk an å kommentere uten å være sonemedlem.

Quo vadis, Origo?

Det kan du fortsatt — dersom soneverten slår på kommentering for alle. Innstillingen er altså flyttet fra innlegg til sonen som helhet, kan du si.

Dere utviklere har ved oppstart av det nye administrasjonssystemet slått av kommentering for alle uten å varsle sonevertene om dette. Soneverter flest og medlemmer flest er ikke klar over hva som har skjedd. Dette synes jeg er svært uheldig.

Quo vadis, Origo?

Ja, her har det gått raskt i svingene! Sånn skjer innimellom når man dytter ut fem ting på én gang.

Men nå vet du altså det. :-)

Neida Tone, det har aldri vært slått på noen kommentering for alle. Det har hele tiden vært et valg i Innstillingene på sonen, og vi som har halvlukkede soner vil som regel ikke ha kommentering for alle (på alle innlegg, nettopp for å unngå de trollene som gjorde av vi valgte halvlukket sone) og har krysset for kommentering kun for medlemmer i soneinnstillingene. Derimot har det vært slik at hvis vi la ut innlegg med ropert, ville det innlegget kunne kommenteres av alle. Det er den muligheten som er fjernet.

(Det betyr nok i praksis at dikt som i fremtiden eventuelt blir lagt ut med ropert, heller ikke da vil kunne kommenteres av andre enn medlemmer, for jeg kommer ikke til å endre soneinnstillingen slik at alle (troll) kan kommentere alle innlegg på sonen. Jeg syntes (da jeg skjønte hvordan det fungerte) at det var greit at de innlegg som ble publisert med ropert var kommenterbare for alle og synes det er veldig synd at den muligheten nå er fjernet.)

Opsjonene for kommenteringsadgang er slik i “innstillinger”:

Hvem skal kunne kommentere?
Bare medlemmer — Bare medlemmer Origo-medlemmer kan kommentere
Alle innloggede — Alle innloggede på Origo samt gjester fra Twitter, Facebook og Google kan kommentere
Denne innstillingen gjelder kun bidrag som er synlige for alle.

Litt forvirrende, synes jeg. Hvis jeg krysser av for “bare medlemmer”; tillater jeg da bare sonemedlemmer eller alle Origo-medlemmer? Det står virkelig begge deler!

Godt sett. Det er en skrivefeil. Det skal stå “Bare medlemmer av sonen kan kommentere”.

. . . og nå står det slik. Takk!