Hvilke konferanser for teknologi og sosiale medier bør vi få med oss?

Jeg har laget et liste med spennende teknologi – og sosial media-konferanser for høsten 2011 og våren 2012, men jeg trenger hjelp fra dere til å fylle den ut. Del gjerne dine favoritter i kommentarfeltet.

Som dere ser er her både gigakonferanser og enkeltarrangement, og lista er ikke avgrenset til Norge, kom gjerne med gode internasjonal tips. De arrangementene som er nærmest i tid, står øverst i lista:

Internett-tenkeren og forfatteren Clay Shirky kommer til Bergen i oktober.

Hvilke andre arrangement bør vi få med på lista?

(Listen oppdateres løpende etterhvert som dere tipser meg om arrangement.)

Vist 6936 ganger. Følges av 23 personer.

Kommentarer

Foreslår Social Winter 17. desember :) http://facebook.com/socialwinter

Jeg oppdaterer lista etterhvert som jeg får innspill fra dere. La nettopp til Re:publica i Berlin og Social Winter.

To forslag. Kommer nok flere:

Åpenhetstinget, denne uken >> http://www.offentlighet.no/Nyhetsarkiv/2011/AApenhetstinget-2011

Digitalarkiv 2011, Trondheim 17. – 18. oktober http://www.geomatikk-ikt.no/digitalarkiv (jeg holder foredrag her)

Et absolutt must å ihvertfall vite om er Contact, Douglas Rushkoffs veldig spennende konferanse i NY 20. okt. med mange kjente folk:

“Social media offer us an opportunity more spectacular than purchasing video greetings from American Idol contestants for our Facebook friends. They offer us the ability to play an active, conscious role in the development of our networked human future: from distributed communications networks impervious to the censorship of corporate or government regimes to new modes of value creation and exchange, or new open source democratic participation to collective consciousness and expression.

So, in a world now overflowing with networking events, I decided to launch a new conference “Contact”, a counter-conference, if you will, dedicated to folding the edges of net culture back to the middle where they belong.

The Internet was prefigured not by Wired but by BoingBoing and Mondo2000. The net revolution is happening on the streets of Cairo, not the Facebook page of PepsiCorp. And social networking is less a tool for kids to agree upon a brand of sport shoe than the unemployed workers of Cleveland to support their collective renaissance.

I’m tired of bemoaning the commercialization of the net, and would rather simply take it back or build another one capable of realizing the tremendous evolutionary potential that these media appeared to hold in store for us as they emerged twenty years ago."

Og så har du også LibreOffice-konferansen 12.-15. oktober.

Da har jeg oppdatert lista med masse innspill jeg har fått fra dere i kommentarfeltet og via Twitter.

Jeg synes news:rewired (som journalism.co.uk står bak) i London ser interessant ut. Jeg tror konferansen holdes to ganger i året. I oktober handler det om hvordan man samarbeider om journalistikken innad i redaksjonen og sammen med leserne.

Open Gov Data Camp i Warsawa 20-21 okt.

BlogWorld and New Media Expo i Los Angeles 3.-5. november (I am going)

Datoen for GoOpen 2012 er nå satt til 23. april i Oslo. Den burde vel inn på lista :)

Det er tydeligvis 26. oktober det skjer. Da arrangerer også Dataforeningen Sosial-mediedagen – som kræsjer med to av arrangementene som allerede er på listen din :-) Programmet deres ser imidlertid riktig gildt ut.

For ei liste! For den som har en stor konferansekonto og litt ledig tid innimellom, er det mye gøy å få med seg det neste halvåret og vel så det. Takk for alle gode tips, dette er samhandling i praksis:-) Jeg oppdater lista dersom dere kommer på flere.

Denne konferansen synes jeg ser interessant ut. Og så er det alltid en fryd å høre på Ole-Petter snakke;

http://bedrekommunikasjon.org/seminar/sosiale-medier-effektiv-kommunikasjon-pa-facebook-og-i-sosiale-medier/

Interaction 2011 – London Intranet Conference http://www.intranetconference.com/
Enterprise 2.0 – Building Social Business (november (Santa Clara) and june (Boston)) http://www.e2conf.com/
Litt på sosiale medie sida, but still, en drøss av Knowledge events listet opp: http://www.gurteen.com/gurteen/gurteen.nsf/id/annual-conferences

Finfin liste! Og hva er den beste ‘sosiale medier brukt i prosjektstyring/elektronisk samhandling’-konferansen av alle disse?

Godt spørsmål, Harald. Mulig konferansene Lene tipser om kan være blant de mest relevante for samhandling. Hva sier du, Lene?

Tror kanskje du har rett Bente. Dog så er det alltid en fare for at “mine” konferanser ofte blir tool-issues, men ser at en kommentar for sist E2 konferanse går på at den motsatte utviklingen (heldigvis) er i ferd med å skje.

Når sant skal sies, og her må dere andre gjerne add in dersom jeg har gått glipp av dette, så er det mest konferanser i gata sosiale medier i en ekstern kommunikasjonskanalsøyesmed (!) som politisk grep, markedsføring, brukerinvolvering, trender mm ELLER som internkommunikasjonskanalsøyesmed (!) og da først og fremst representert via det vi i dag forbinder med Intranettløsninger.

Når det er sagt er det jo gjerne innenfor disse løsningene prosjektstyring skjer, typ sharepoints arbeidsrom eller Jive prosjektløsning. Jeg vil tro at på E2 konferansen er mest IT folk representert, dvs fokus på teknologien, mens på Interaction 2011 er det folk med ulike tilnærminger til strategi, implementering, hvordan ta i bruk Enterprise 2.0 og interne samhandlings løsninger. James Robertson er en av foredragsholderne og han gav meg mange nyttige innspill da jeg hørte han på Information architecture konferanse i Miami, var det i 2007 tro?

Vi er to stykker på jobb som skal på denne: http://www.kl.dk/kommunikationskonference2011 Veldig spennende og relevant program for offentlig sektor ihvertfall.

På skandaløst vis har Intralife konferansen om intranett i Oslo i mai gått meg hus forbi. Og James Robertson er en av talerne. Goody! http://intralife.no/

Ser at denne mangler: http://www.localsocialsummit.com/, London, 9.-10. november 2011.

Web 2.0 Expo i NY i oktober må jo med. Jeg skal dit! http://www.web2expo.com/webexny2011/

Da har oppdatert lista med deres tips, Anja, Lene, Jan og Secilie!

Hei! Flott at dere har fått inn Intralife. Men i 2012 er det 23. og 24. mai. Vi har bare ikke oppdatert www.intralife.no med nye datoer enda. Coming right up!

Mozilla Festival, 4.-6, november virker veldig spennende. Spesielt interesant for folk her er kanskje:

Data-Driven Journalism In A Box: What needs to be in it?

We’re organising a design challenge to build a “Data-Driven Journalism in a Box” at the Mozilla Festival, and we want your input!

In particular:

What skills and tools are needed for data-driven journalism? What is missing from existing tools and documentation?

Det slo meg plutselig at konferansen jeg skal på neste uke ikke står på lista, Bente. Jeg tar det som en et tegn på at jeg var flink til å snuse den opp (eller at alle andre gir blaffen i den)

Uansett: det er Enterprise Marketing 2.0 i Amsterdam 12-13 oktober (http://kgsglobal.com/2011/10/12/online-marketing-and-social-media-strategies-for-b2b-b2c/#venue)

Hva med INMAs ”8 MINUTES OF DIGITAL MARKETING” i Oslo, 8. desember: http://www.8minutes.no/praktiskinfo.cfm

Veldig bra oversikt!
Her er et par tips til aktuelle arrangement i Trondheim:
Trondheim Facebook Event, 21. oktober: http://www.facebook.com/TrondheimEvent2011?sk=app_234580736591541
NKUL 2012, 9.-11. mai: http://www.nkul.no/

Kan du få med denne konferansen også? Arrangeres både i Oslo og Stavanger.

Praktisk bruk av sosiale medier, Oslo 20. oktober, Ingeniørenes hus
Praktisk bruk av sosiale medier, Stavanger 25. oktober, Rica Airport Hotel Stavanger

http://www.positiv.no/kursoversikt/konferanser/sosiale-medier/

Takk for denne oversikten ;-D

Takk for alle tipsene, da har jeg oppdatert lista igjen.

Power of Adhocracy
An open and free conference on hacktivism and technical means for activism.
Tuesday evening, October 25th. Stockholm, Sweden.

The conference is an unofficial warm up for the conference on Internet and democratic change (Swedish), organized by SIDA on the following day.

Selveste Jacob Appelbaum kommer hit.

Kort varsel, men jeg visste ikke om det før akkurat nå.

Vizrt Days 2012 er rett før Nordiske Mediedager: 8.-9. mai i Bergen. Programmet er ikke klart ennå, men ta en titt på 2011-programmet.

Overvåkning og kontroll i sosiale medier blir temaet på Litteraturhuset 7.februar. på selveste Safer Internet Day. Møt opp!! http://www.medietilsynet.http://www.medietilsynet.no/no/Trygg-bruk/SID2012/Frokostdebatt-pa-Litteraturhuset/

Takk for tipset, Petter, har lagt den til lista. Her er fungerende lenke.

Og nå er Webdagene 2012 lansert også www.webdagene.no 26.-28. september