Nyhetsbrev og meny-funksjonalitet til alle på Origo

Nå kan alle som har nettsted på Origo ta i bruk nyhetsbrev og bygge sin egen meny til bloggen eller sonen.

Dette er funksjonalitet som vi tidligere har fortalt er på vei, og nå ligger verktøyene altså ut. Det gjør at du kan bruke en Origo-side til enda flere formål. Valgmuligheter for nyhetsbrev og menystruktur finner du i nettsidens innstillinger.

Nyhetsbrevet gjør det mulig å nå ut til alle medlemmene i bloggen eller sonen din, men vi gjør det også enkelt å melde seg av nyhetsbrev dersom noen opplever det som “spammete”. Nyhetsbrev har eksistert tidligere også, men da som et betalingsprodukt. Fordi vi ser at dette er noe mange har bruk for, gjør vi det tilgjengelig for alle. Det blir også mulig å sende ut nyhetsbrev til folk som ikke er medlem av en sone, og man kan huke av for at ikke-medlemmer av sonen kan abonnere på nyhetsbrev via bloggens forside.

Det vil også være mulig å gjøre formateringer av nyhetsbrevet for de mer avanserte brukerne, eksempelvis for å tilpasse grafiske element. Dersom du ønsker å følge med på webstatistikk for nyhetsbrevet, kan du, i tillegg til å få statistikk via Origo, knytte det mot Google Analytics via en kampanjekode. Via innstillinger i nyhetsbrevet får du en slik side som viser hvilken respons nyhetsbrevet har fått:

Slik kan et nyhetsbrev fra en Origo-nettside se ut i mailboksen (dette er et nyhetsbrev fra Motorkalenderen):

Meny-editoren eller meny-byggeren gir deg muligheten til å strukturere undermenyer med pekere til alt du måtte ønske av sider, innlegg, stikkordsøk eller lenker, eksempelvis slik:

I “Innstillinger” og “Meny” velger du mellom du menyelement du ønsker å bruke og drar de over til høyre side, eksempelvis slik:

Du kan også velge hvordan menystrukturen skal presenteres (alltid synlig, popup når man muser over eller at menyvalg bare vises når man er på bestemte sider), eksempelvis her som popup:

Gi oss gjerne tilbakemeldinger på hvordan nyhetsbrevet og meny-byggeren fungerer.

Vist 784 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Fantastisk at dere kan gjøre en så solid oppgradering av nyhetsbrevet og samtidig gi det bort gratis! :-)

Vidunderlig!

Ser det går ant å kopiere meny, er det mogleg å kopiere meny fra ei sone til ei anna sone?

Kopiere meny? Hvor ser du det? Det er ikke mulig, men vi vaktmestere kan kopiere menyen manuelt om du ber oss.

Det er ein knapp i menyen som seier kopier, og menyen eg hadde mekka blei internt kopiert (utan at eg skjønte vitsen). Men supert. Det vil komme ein forespørsel om menykopi frå redaktør.

Tror du har blingset, det er ingen knapp som sier “Kopier”. Kanskje du tenker på innstillingssiden for sonens mal?

Eg veit ikkje om eg blingsa eg. Det stod riktignok ikkje kopier på malinnstillingene, men kopiar (kva no det betyr). Når eg kopiarte, så fekk eg ein kopi av mal som eg lurte på kva eg skulle bruke til.

Ja, knappen er for å kopiere malen. Ikke menyen. Mal er ikke det samme som meny. :-)

Delte maler kan kopieres sånn at du kan endre malen uten å endre alle andre soner som bruker malen du kopierte.