Hva er det med anonyme julegaver?

Har du noen gang fått julegaver av en person du ikke kjenner? Det er ikke bare i Operasjon Julegave at slikt skjer, nå gjør også belgierne det, kan vi lese i Mashable.

Foto: Fredrik Ljone Holst
Dersom du lurer på hvordan det fungerer, ta en kikk på alle tilbakemeldingen som har strømmet inn på Operasjon Julegave, eksempelvis Sivs detektiv-historie om Champagne-flasken. Gleden ved å GI er det fascinerende med Operasjon Julegave.

I mange tilfeller vet vi ikke hvem personen vi gir gaven til er, men vi kan finne noen spor på nettet, og vi kan pønske ut noe vi tror han eller hun liker. Og kanskje finner han eller hun aldri ut hvem som sendte gaven. Det gjør ingen ting, det er en del av moroa.

Foto: Siv Storløkken, Andreas Gilhuus, Vegard Iglebæk.

Dette foregår også i andre land, som denne lystige videoen viser:

Gift a Stranger from Happiness Brussels on Vimeo.

Gift a stranger er altså et konsept startet av et belgisk kommunikasjonsbyrå, Happiness Brussels,, og tanken er at man skal bruke Google Maps til å finne fremmede over hele verden man kan sende gaver til – blant annet er fire adresser i Norge plukket ut. Her er et eksempel på en gave noen som heter Andra sendt til en person i Brazil:

Stilig prosjekt, men Operasjon Julegave slår Gift a Stranger ned i støvlene med all sin sjarm!

Og neste jul er kanskje statsminister Jens også med på Operasjon Julegave, hvem vet?

Vist 549 ganger. Følges av 1 person.