Veikostnadar + folk = 3D-kart

Kollega Even hadde noen timer til overs en kveld, og laget dette stilige 3D-kartet på bloggen Dank:

Hva er det så vi ser her? Det er tall fra KOSTRA som viser kostnader for veiutbygging pr innbyggere i Norge, fordelt på et høydekart. Som vi ser, stiger høyden (altså veikostnadene) i Oslo-området, på Vestlandet, og i Nord-Norge.

Inspirasjonen kommer fra dette San Francisco-prosjektet til Doug McCune, der ulike typer krimstatistikk ble vist på et høydekart, blant annet dette:

Både Even og Doug advarer mot at dette er bare er “strict infoviz”, men den slags visualisering av offentlig statistikk kan hjelpe oss å se mønster som ikke er så lett synlige i store statistikktabeller. Jeg er overbevist om at datavisualisering vil bli mye mer integrert i journalistikken de nærmeste årene.

På konferansen Personal Democracy Forum, som jeg deltok på i New York, hadde Alex Lundry fra TargetPoint en veldig god presentasjon om de beste politiske visualiseringene i USA, og særlig bildet ble trukket frem.

For flere eksempel, kikk på denne videoen.

Har du kommet over gode eksempler på datavisualiseringer?

Vist 853 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Mer trivielt, men ikke uinteressant av den grunn. Hvor turistene har fotografert Flickr-bildene sine. (sammenligna med hvor de lokale fotograferer)

God eksempel, Simen. NRKbeta har laget sin egen variant for Oslo:

Locals and Tourists #60 (GTWA #51): Oslo av Eric Fischer på Flickr. Creative Commons

Jeg kommer over denne imponerende visualiseringen av Europas gjeldsproblemer på Twitter i dag:

Sjekk den feite pila fra Italia til Frankrike…(såvidt jeg kan se er den laget av FlowingData, i likhet med turistbildene):