Skandinavisk "techpolitics" - min presentasjon på Personal Democracy Forum

Hva er tilstanden i skandinavisk teknopolitikk? Det var utgangspunktet for innlegget mitt på konferanse Personal Democracy Forum i New York i forrige uke.

Med teknopolitikk eller techpolitics mener jeg måten teknologi slik som internett, mobil og andre plattformer blir brukt politisk; av politiske parti (ePolitics), av aktivister (eCampaigns) eller av myndigheter (eGovernment).

Jeg deltok i panelet “Best of European TechPolitics” sammen med James Crabtree (UK, redaktør for Prospect og skribent for Wired), Benoit Thieulin (FR, nettansvarlig for den franske presidentkandidaten Segolene Royal) og Jon Worth (UK, politisk blogger og webdesigner basert i Brussel).

Hensikten med panelet var å få frem en del av de gode eksempelene fra Europa, for å vise at det er ikke bare Obama som klarer å engasjere folk på nett. Obama-kampanjen har blitt en oppskrift mange politiske partier (og institusjoner) ønsker å kopiere, men en del ulikheter i europeiske politiske systemer vs. det amerikanske politiske systemet gjør det vanskelig, eksempelvis lengden på kampanjeperioden, sterkt personfokus (USA) vs. forholdsvis sterke partiapparater (Europa), finansiering (lite privat finansiering i Europa), etc.

Jeg tror vi har mye å hente på å utveksle erfaringer på tvers av landegrenser (og språkbarrierer) i Europa, og det var for eksempel fascinerende å se hvor mange likhetstrekk Mitt Arbeiderparti (åpent sosialt nettverk for Arbeiderpartiet som Origo har utviklet) har med det franske La Coopol (sosialt nettverk for tilhengere og medlemmer av Parti Socialiste, laget av selskapet til Thieulin, La Netscouade) uten at vi har vært i kontakt med hverandre. Her er presentasjonen James Crabtree holdt om det britiske valget.

PDF er min favorittkonferanse for alt som har med teknologi, politikk og media, og dersom du er interessert i de samme temaene, ta en kikk på bloggene som har blitt skrevet i etterkant av konferanse. Mange godsaker å fordype seg i! Ta også en kikk på hashtaggen #pdf10 på Twitter for virkelig gå i dybden på den digitale samtalen om “Can Internet fix politics”?

Dersom du har muligheten, få med deg PDF i Barcelona 4.-5. oktober!

Vist 1087 ganger. Følges av 1 person.