Norsk versjon av data.gov?

Origo var i går i Bergen på seminaret Give us our data!, og vi kommer tilbake med våre hovedinntrykk snart (dette ble sagt på Twitter om seminaret). Men i mellomtiden vil vi tipse dere om rapporten som Fakta Først (gruppen som organisert seminaret, med Olav Anders Øvrebø i spissen) har presentert.

Dersom du er interessert i offentlige data og hva de kan brukes til, les den! Her dokumenerer Fakta først hvilke offentlige datakilder som finnes, hovedutfordringer tilknyttet tilgjengeliggjøring av offentlig data, internasjonale “best cases”, 10 forslag til hvordan få man kan på plass en norsk data.gov, for å nevne noe av innholdet. Fakta først anbefaler i rapporten at det raskt opprettes en norsk versjon av Obama-administrasjonens data.gov, altså en norsk samleside for norske offentlige datakilder.

I går kunne vi også lese i bloggen til Torgeir Michaelsen (Ap), finanskomiteens leder, at han har skrevet brev til fornyingsminster Rigmor Aasrud og blant annet stilt disse tre spørsmålene:

  • Vil Fornyningsministeren ta initiativ til at det etableres en felles offentlig portal for publisering av datasett tilsvarende data.gov?
  • Hvordan vil Fornyingsministeren jobbe for å sikre økt gjenbruk av offentlige informasjonsressurser?
  • Hvordan vurderer Fornyningsministeren verdiskapningspotensialet ved økt tilgjengeliggjøring av offentlige data i Norge?

Dette er veldig positivt, og vi gleder oss til lese svarene.

Følg Origo på Twitter

Vist 685 ganger. Følges av 1 person.